Tämä on yksi lempikakuistani. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on vain yksinkertaisesti mahtava! Löysin ohjeen Marsispossun blogista vuosi sitten ja sen jälkeen olenkin tehnyt tätä useamman kerran. Kakun herkullisuus perustuu yksinkertaisiin asioihin: mehevään suklaakakkupohjaan, paksuun appelsiinimoussekerrokseen sekä tummansuklaan ja appelsiinimarmeladin liittoon päällysteessä. Kakku ei ole kovin monimutkainen tehdä, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä reseptiä! Olen hieman muunnellut alkuperäistä ohjetta, joka on tarkoitettu 24cm:n kakkuvuokaan. Jos halouat tehdä kakun isommalle porukalle 28cm:n vuokaan, kakkupohja kannattaa tehdä puolitoista kertaisena ja täyte kaksinkertaisena.
Kakkupohja:
200g tummaa suklaata
3dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
2dl fariinisokeria
150g voita tai margariinia sulatettuna
3 munaa
1 appelsiinin mehu
1. Voitele ja korppujauhota 18cm:n irtopohjavuoka.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita niiden joukkoon tasaiseksi taikinaksi sula voi, munat ja appelsiinimehu.
5. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa joukkoon vielä sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia
7. Jäähdytä kakku ennen leikkaamista.
Täyte:
100g valkosuklaata
150g appelsiinituorejuustoa
1 liivatelehti
2rkl appelsiinimehua
2dl kuohukermaa vaahdotettuna
1. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa.
3. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto. Jos tasaisen lopputuloksen saaminen tuntuu vaikealta, voit auttaa asiaa mössäämällä kökköjä sauvasekoittimella.
4. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa ja sulata pehmennyt liivate siihen.
5. Sekoita ohuena nauhana tuorejuustosuklaaseokseen.
6. Kääntele lopuksi varovasti kermavaahto joukkoon.
Kakun kokoaminen:
Kostutukseen 1,5dl appelsiinimehua
1. Leikkaa kakku kahteen osaan.
2. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita alempi kakunpuolikas pohjalle.
3. Kostuta appelsiinimehulla ja kaada päälle täytemousse.
4. Laita toinen kakkupohja kanneksi niin, että leikkauspinta tulee ylöspäin. Näin saat tasainen pinnan kakulle. Kostuta kansi appelsiinimehulla ja siirrä kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Kakun päällystäminen:
150g appelsiinimarmeladia
1dl kermaa
150g tummaa suklaata
1. Kuori hyytynyt kakku tuorekelmuista ja päällystä se ohuella kerroksella appelsiinimarmeladia. Jos marmeladissa on epätasaisuuksia, voit muussata ne ensin sauvasekoittimella.
2. Siirrä kakku vielä siksi aikaa kylmään, kun valmistat suklaapäällisen.
3. Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kiehua.
4. Jäähdytä hiukan ja sulata paloiteltu suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi ja anna taas jäähtyä vähän aikaa.
5 Siirrä kakku ritilälle ja kaada sula suklaa kakun päälle. Tasoitella lastalla, siirrä tarjoilualustalle ja jääkaappiin jähmettymään.
6. Koristele esim. sokerimassakukilla tai appelsiinin viipaleilla. Viimeistele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti