Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
maanantai 13. huhtikuuta 2015
Kaurabrowniet
Mukavaa leipoa kakkujen sijaan välillä jotain todella helppoa ja yksinkertaista. Tässä taas jälleen kerran Kinuskikissan yksi superhelppo tarjoiluehdotus vaikka yllätysvieraille. Maku on täyteläisen suklainen ja yleensä kaikkien mieleen. Browniet ovat parhaimmillaan, kun ne ovat hieman lämpimiä (mikrossa uudelleenlämmittäminen käy ihan hyvin) ja tarjoillaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Myös pakastus onnistuu näiden leivonnaisten kohdalla.
Brownie-pohja:
175g voita tai margariinia
120g tummaa suklaata
2,75dl sokeria
0,25tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa.
2. Ota liedeltä ja sulata paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Lisää loput ainekset yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina n. 20x30cm reunalliseen uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
5. Esipaista brownieita 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa päällinen.
Kaurapäällyste:
125g voita tai margariinia
1,5dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3,5dl kaurahiutaleita (ei pika!)
1. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
3. Levitä kauraseos pohjan päälle.
4. Paista vielä 8-10 minuuttia. Taikina saa jäädä mehevän suklaiseksi.
5. Jäähdytä brownielevy ja siirrä se sitten jääkaappiin.
6. Leikkaa kylmänä neliöiksi ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/jäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti