tiistai 14. huhtikuuta 2015

Bébé-neliöt


Klassikkoleivonnaisten tekemistä on tullut harrastettua aivan liian vähän. Nämäkin bébét ovat Kinuskikissan vinkkaama muunnelma oikeista, sillä ne tehdään kerralla yhtenä levynä ja leikataan siitä pienemmiksi neliöiksi. Kaikki pieni aikaavievä näpertely jää siis pois, mutta maku pysyy edelleen samana kuin "aidoissa" bébéissä. Tein päällisen puolitoistakertaiseksi alkuperäiseen ohjeeseen nähden, koska se ei millään tuntunut riittävän leivosten päälle. Leivoksia voi tehdä hyvällä omallatunnolla isommankin satsin, sillä ne kestävät pakastuksen oikein hyvin.

Pohjataikina:

200g voita tai margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
4,5dl jauhoja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon kananmuna ja jauhot muutamassa erässä.
4. Kauli taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi. Kaulimiseen voi käyttää apuna vehnäjauhoja ja taikinaa on helpompi käsitellä, kun olet pitänyt sitä ensin vähän aikaa kylmässä.
5. Siirrä valmis levy leivinpaperin kanssa pellille, jolloin voit vielä mitata, että se on pellin kokoinen.
6. Paista uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Täyte:

3,5rkl sokeria
4tl perunajauhoja
1,75dl kuohukermaa
2 keltuaista
175g voita tai margariinia
2tl vaniljasokeria

1. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään kattilassa.
2. Laita kattila hellalle ja lisää kerma sekä keltuaiset koko ajan sekoittaen, kunnes seos ensin paksuuntuu ja sitten pulpahtaa.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Vatkaa huoneenkämpöinen rasva vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
5. Sekoita jäähtynyt kiisseli rasvan joukkoon tasaiseksi kreemiksi.
6. Levitä pohjan päälle ja laita kylmään jäähtymään.

Sokeripäällinen:

vajaa 8dl tomusokeria ja punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä
TAI
vajaa 8dl mansikkatomusokeria
6rkl vettä
koristeeksi esim. pieniä sydämiä tai nomparelleja

1. Sekoita vesi ja tomusokeri keskenään tasaiseksi. Värjää tarvittaessa.
2. Jos haluat, voit maustaa päällystä myös hieman sitruunamehulla, mutta vähennä määrä silloin veden määrästä.
3. Jos päällinen tuntuu liian paksulta levittää, lisää pieni tippa vettä lisää. Jos taas se on liian valuvaa, lisää tomusokerin määrää.
4. Kaada kuorrute leivoslevyn päälle ja tasoita pinta lastalla. Lisää koristeet heti tässä vaiheessa, sillä päällys kovettuu melko nopeasti.
5. Kun päällys on jähmettynyt, leikkaa neliöiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti