Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
perjantai 10. huhtikuuta 2015
Vadelmakuppikakut
Nämä vadelmakuppikakut ovat mehevimpiä koskaan syömiäni kuppikakkuja. Salaisuus piilee itse vadelmien lisäksi siinä, että Emma Iivanainen, jonka leivontakirjasta tämän ohjeen bongasin, kehoittaa nostamaan kuppikakut heti uunista tullessaan pois pelliltä, jolloin kuuma pelti ei ehdi kuivattaa niitä. Samaa neuvoa voisi soveltaa varmasti moneen muuhunkin leivonnaiseen. Kuppikakkujen ohje on superyksinkertainen: kuivat aineet ja kosteat aineet sekoitetaan ensin keskenään omissa kulhoissaan ja lopuksi ne yhdistetään. Nämä ovat siis oivallisia tarjottavia kiireisille emännille tai isännille. Kuppikakut kestävät myös hyvin pakastamisen.
Taikina 12 kuppikakulle:
150g voita tai margariinia
3dl jauhoja
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1dl maitoa
4dl vadelmia
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet.
4. Lisää sulaan voihin kananmunat ja maito, sekoita tasaiseksi.
5. Yhdistä siivilän läpi kuivat aineet nesteseokseen. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekoittuneet keskenään tasaisesti.
6. Kääntele lopuksi vadelmat taikinan joukkoon.
7. Aseta paperivuoat muffinssipellin syvennyksiin ja kaada jokainen vuoka 2/3 täyteen.
8. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa.
9. Nosta paistuneet kuppikakut heti pelliltä ritilän päälle jäähtymään.
Kuorrute:
2,5dl vispikermaa
130g valkosuklaata
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vatkaa kermaa vaahdoksi.
3. Lisää sula suklaa kerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, mutta sekoita vain sen verran, että kuorrute on tasainen.
4. Kaada kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
5. Koristele esim. sokerimassakoristeilla ja hopeanomparelleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti