keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Mustikka-kardemummakuppikakut



Kardemumma on mielipiteitä jakava mauste. Omasta mielestäni se sopi hyvin maustamaan näitä mustikkaisia kuppikakkuja, mutta kaikkiin herkuttelijoihin se ei välttämättä vetoa. Onneksi sen voi jättää taikinasta helposti pois, jos vierastaa kyseistä makua. Jos jättää päällisen tekemättä, kardemumman maku korostuu. Pehmeä tuorejuusto-kermavaahto pehmentää mukavasti kuppikakkujen makua, muttei kuitenkaan peitä mitään. Tässä taas jälleen kerran yksi helppo ohje kiireisille leipojille Emman kakut, leivokset ja jäätelöt-kirjasta. Olen hieman muuttanut ohjetta parissa kohtaa, kuten sokerin määrää päällyksessä, koska 4rkl ei mielestäni maistunut oikein miltään.

12 kpl

Taikina:

3dl jauhoja
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
150g voita (tai margariinia)
2 kananmunaa
1dl maitoa
3dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa ja lisää siihen munat ja maito. Sekoita tasaiseksi.
4. Siivilöi kuivat aineet nesteseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
5. Kääntele lopuksi mustikat joukkoon.
6. Laita paperivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina niihin niin, että 2/3 vuoasta täyttyy. Minulla jäi taikinaa yli, josta tein minikuppikakkuja pieneen makeannälkään.
7. Paista uunissa n. 20 minuuttia uunin keskitasolla.
8. Siirrä valmiit kuppikakut heti pelliltä ritilän päälle jäähtymään.

Päällys:

3rkl paseerattua mustikkaa
vajaa 1dl tomusokeria
200g tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa

1. Paseeraa mustikat (eli painele ne siivilän läpi)
2. Sekoita keskenään mustikka, sokeri ja tuorejuusto.
3. Vaahdota vispikerma.
4. Yhdystä varovasti muu seos kermavaahtoon.

Koristelu:

2-3rkl paseerattua mustikkaa
tuoreita pensasmustikoita

1. Pursota päällys jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
2. Koristele paseeratulla mustikalla ja tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti