Kakkutikkarit ovat siitä mukavia tarjottavia, että niistä saa kivasti näyttävyyttä kahvipöytään etenkin lapsivieraiden iloksi. Ja vaikka niissä onkin jonkin verran näpertelyä, ne eivät ole kovin monimutkaisia tehdä. Lisäksi kakkutikkareihin voi käyttää vaikka minkälaisia raaka-aineita. Nämä tikkarit syntyivät kaapista löytyneestä keksipaketista, josta olin tehnyt aikaisemmin juustokakkupohjan sekä ylijääneestä tuorejuustosta, jota olin käyttänyt pääsiäiskakkuun. Onneksi minulla on myös suklaata ja candy meltsejä aina kaapissa varuilta, joten kaupassakaan ei tarvinnut käydä. Ohje pohjautuu muunneltuna Kinuskikissan tipu-makeisiin.
n.22 kpl
Popsi-taikina:
50g tummaa suklaata
200g digestive-keksejä
100g valkosuklaata
100g appelsiinituorejuustoa
1. Rouhi tumma suklaa.
2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella.
3. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
4. Lisää suklaasula keksimurskaan ja sen jälkeen loput aineet. Sekoita tasaiseksi.
5. Pyörittele massasta pieniä palloja ja laita ne jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrutus ja koristelu:
n. 250g candy meltsejä (voi korvata suklaalla)
strösseliä tai nomparelleja
1. Sulata candy meltsit vesihauteessa. Jos massa tuntuu liian paksulta, voit helposti ohentaa sitä parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä.
2. Kasta tikku sulaan candy meltsiin ja työnnä se puoliväliin palloa. Tee näin kaikille muillekin popseille.
3. Kasta sitten pallo kokonaan ja pyörittele siitä ylimääräiset candy meltsit pois. Ripottele heti koristeet päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään esim. johonkin lasiin. Menee vain muutama minuutti kuin päällinen kovettuu.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti