Tämän ihanuuden ohjeen bongasin mummolta jostain Kotilieden Raikkaat marjakakut-liitteestä. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee kookos- ja mantelijauhoa, mutta koska itse olen allerginen pähkinöille, tein pohjan yksikertaisesti suklaakekseistä, kaakojauhosta ja rasvasta. Uskon, että happaman viinimarjan kanssa sopii mikä tahansa suklainen alusta, kuten esim. browniespohja. Muuntelin myös päällisen ohjetta, koska sain kauniimman lopputuloksen liivatteella kuin hyytelösokerilla. Kakusta ei tullut lähellekään niin muhkea kuin kuvassa. Liekö kerma vatkaantunut liikaa vai mikä on vaikuttanut lässähtämiseen? Maku oli kuitenkin hyvä, joten aion ottaa tästä kakusta vielä revanssin, kunhan saan käsiini lisää viinimarjoja.
Pohja:
150g suklaakaurakeksejä
50g rasvaa
1/2dl kaakojauhetta
Täyte:
6 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
3dl mustaherukkasosetta
250g mascarpone-juustoa
tilkka kiehuvaa vettä
Kiille:
3 liivatetta
3dl laimennettua viinimarjamehua
2,5dl punaherukoita
Koristeeksi:
Esim. viinimarjan terttuja ja mansikoita/vadelmia
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat öljyllä ja ripottele niihin vielä tomusokeria.
2. Murskaa keksit, sulata voi, lisää kaakojauhe ja sekoita tasaiseksi. Taputtele seos tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
3. Pane liivatelehdet kylmään veteen n.10 minuutiksi.
4. Vatkaa kerma sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Yhdistä marjasose ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi.
6. Sekoita lionneet liivatteet kuumaan veteen huolellisesti.
7. Lisää juokseva liivate ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten mascarpone-marjaseokseen.
8. Yhdistä koko seos kermavaahtoon varovasti. Varmista, ettei se ole kuumaa, koska muuten kermavaahto sulaa.
9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
10. Laita kiilteen liivatteet likoamaan 10 minuutiksi.
11. Ota puoli desiä mehua ja kuumenna mikrossa tai kattilassa hellalla. Sekoita mehuun liivatteet tasaiseksi ja lisää loppuun mehuun edelleen tasaiseksi sekoittaen.
12. Asettele marjat hyytyneen kakun pinnalle ja kaada kiille päälle lusikan kautta. Jos marjan liikkuvan paljon kiilteen valuessa niiden päälle, siirtele ne uudelleen haluamaasi paikkaan ja työnnä kakku sitten uudestaan jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
13. Koristele hyytynyt kakku tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti