
Pohja
50g rasvaa
Punaherukkatahna (marjaraita kakun keskellä)
2
dl punaherukkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita
Marjamousse
(sisempi täyte)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljavaahtoan. 1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä
2 dl kermaa
2-3 dl vadelmia+punaherukoita soseutettuna
Suklaamousse (ulompi täyte)
2rkl kaakaojauhetta
3/4dl kuumaa vettä
200g tummaa suklaata (44-70% kaakaota)
3½dl kylmää vispi/kuohukermaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa
3/4dl kuumaa vettä
200g tummaa suklaata (44-70% kaakaota)
3½dl kylmää vispi/kuohukermaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa
(jos haluat oikein
muhkean kakun, tee suklaamousse puolitoistakertaisena)
Suklaaganache
(päällinen)
11/5dl kuohukermaa140g tummaa suklaata (70% kaakaota)
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele massa vuoan pohjalle tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi.
- Tee ensin punaherukkatahna (voi valmistaa myös edellisenä päivänä). Survo marjat soseeksi sauvasekottimella. Laita kattilaan punaherukkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada marjahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.
- Valmista seuraavaksi marjamousse. Laita liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa vaniljakastikkeeseen tuorejuusto. Kiehauta vesitilkka ja sekoita siihen liotetut liivatteet. Lisää ne tuorejuusto-vaniljakastikeseokseen hyvin vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma, sauvasekoittimella survotut jäiset marjat ja sokeria maun mukaan.
- Aseta vuoan pohjalle 18cm:n mousserengas (tai 18cm:n irtopohjavuoan rengasosa), jonka laidat olet öljynnyt ja tomusokeroinut. Paina sen verran, että moussea ei pääse vuotamaan renkaan alaosasta. Kaada puolet marjamoussesta sisempään rinkulaan ja levitä päälle punaherukkatahnaa. Tässä vaiheessa kakun voi työntää pakkaseen kymmeneksi minuutiksi hyytymään, jos tuntuu tarpeelliselta. Kaada sen jälkeen loput marjamoussesta sisempään vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari kolme tuntia.
- Irrota sisempi mousserengas varovasti lastan avulla hyytyneen marjamoussen ympäriltä. Tässä vaiheessa kannattaa irrottaa myös ulompi kakkuvuokarengas, öljytä ja tomusokeroida se sekä laittaa takaisin paikoilleen. Kaada suklaamousse sisäkerroksen päälle ja sivuille ja tasoita pinta. Koputa vuokaa pöytää vasten muutaman kerran kovaa niin että mahdolliset isot ilmakuplat häviävät. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi tai pakastimeen puoleksi tunniksi.
- Tee lopuksi suklaaganache-kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, ota liedeltä, anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten suklaan kanssa. Anna jähmettyä hetken ja levitä lopuksi varovasti kakun päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti