Olen auttamaton kirsikkafani, joka on ilmeisesti syntynyt aivan väärään maahan. Keski-Euroopassa ja Jenkeissä kirsikkatuotteita saa vaikka millä mitalla, mutta täällä niitä saa oikein hakemalla hakea. Suomalaiset eivät ilmeisesti tykkää kirsikasta, koska niin moni kirsikkatuote on kadonnut vähin äänin kauppojen hyllyiltä. Lidlistä sai aikoinaan ostaa ihan superhyvää kirsikkajäätelöä ja Danonen kirsikkajogurtit olivat aivan ihania välipaloja. Onneksi sentään Juustoportti on vielä pitänyt pintansa mustakirsikkajogurttinsa kanssa! Kun aloin etsimään kirsikkajuustokakun ohjetta, en ollut kovin yllättynyt, ettei sopivaa löytynyt mistään. Päätin luoda siis oman ohjeen, johon toisen version tehtyäni ja maisteltuani olin tosi tyytyväinen. Kakussa maistuu voimakkaasti kirsikka ja sitä täydentää tietenkin täyteläinen tumma suklaa. Voi nam:)
Pohja:
180g (paketti) dominokeksejä
50g voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl kirsikkajogurttia (Juustoportti)
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g kirsikkahilloa (esim. Zentis-merkkistä, jossa on mukana kirsikanpaloja)
150g tuoreita tai säilykekirsikoita paloina (ei cocktail!)
tummaa suklaata paloina oman maun mukaan
Kiille:
3dl säilykekirsikoiden lientä tai vahvaa kirsikkamehua
3 liivatetta
Koristeeksi tummaa suklaata esim. rouheena tai kuvioiksi pursotettuna
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä ja ripottele niihin tomusokeria.
2. Murskaa keksit, sulata rasva ja lisää keksinmurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle tiiviiksi levyksi.
3. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään viideksi minuutiksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Sekoita pehmennyt tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Lisää seos kermavaahtoon.
6. Kuumenna puoli desiä kirsikkahilloa mikrossa ja sekoita siihen vedestä puristetut liivatteet. Lisää tasaiseksi sekoitettu liivate-hilloseos loppuun hilloon. Sekoita lopulta muuhun täytteeseen.
7. Heitä sekaan vielä suklaa- ja kirsikkapalat.
8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.
9. Kun täyte on jähmettynyt, valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään viideksi minuutiksi. 10. Kuumenna puoli desiä kirsikkamehua/lientä mikrossa tai hellalla. Lisää joukkoon liivatteet voimakkaasti sekoittaen, yhdistä loppuun mehuun ja sekoita tasaiseksi. Kaada neste lusikan kautta hyytyneen täytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
11. Koristele kakku lopuksi suklaarouheella tai suklaakoristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti