Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
torstai 28. elokuuta 2014
Sitruuna-valkosuklaapopsit
Näitä Kinuskikissan ihania luomuksia olen tehnyt jo useampaan otteeseen. Maku on ihanan raikas, etenkin kun tikkarit päällystää sitruunan makuisilla candy meltseillä. Valitettavasti niitä ei myydä ihan jokaisen kaupan hyllyssä. Itse tilasin isomman satsin Amazonilta (ehdin tilata juuri ennen kuin alkoivat ottaa lähetyksistä hintaa!), joilla päällystää enemmänkin erilaisia popseja. Alkuperäisessä ohjeessa murotaikinakeksit pitää tehdä itse, mutta minä päätin mennä siitä mistä aita oli matalin eli ostin paketillisen kaupan murokeksejä. Oikein hyvää tuli niinkin.
Taikina:
200g murokeksejä
100g valkosuklaata
puoli purkkia lemon curd-tahnaa (eli n. 170g)
Päällinen:
150g keltaisia candy meltsejä
vihreää raesokeria tai värikkäitä nonparelleja
tikkuja (esim. grillitikkuja puolittamalla saa hyviä pops-tikkuja)
1. Murskaa keksit tehosekoittimella tai nuiji ne murusiksi esim. lihanuijalla pakastepussin sisällä.
2. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (miedolla lämmöllä!) tai vesihauteessa.
3. Sekoita keksimurskan sekaan sula suklaa ja lemon curd.
4. Työnnä jääkaappiin tunniksi jähmettymään.
5. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja laita taas muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
6. Sulata candy meltsit vesihauteessa. Jos päällinen on liian jäykkää, lisää sekaan vähän ruokaöljyä (ei kylmäpuristettua!).
7. Kaada päällinen pieneen lasiin ja kasta tikun toinen pää sinne ennen kuin työnnät sen popsin sisälle. Dippaa sitten koko pallo lasiin. Anna ylimääräisen candy meltsin valua popsin päältä pois.
8. Viimeistele raesokerilla tai nonparelleilla. Anna olla jääkaapissa hetken jähmettymässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti