tiistai 26. elokuuta 2014

Mansikkamacaronit




Mies halusi tarjota serkkutapaamisellaan jotain hyvää syötävää, joka ei kuitenkaan olisi liian massiivista. Mieleen tulivat heti kakkutikkarit ja macaronit. Kummankin saa syötyä muutamalla suupalalla ja jos joku kokee, että niissä on syötävää liian vähän, aina voi ottaa lisää. Tosin tässäkin tilaisuudessa tarjolla oli myös kakkua, joten yksi kumpaakin riitti vallan mainiosti serkuksille. Tällä kertaa valitsin macaron-kuorien väliin suussa sulavan mansikkavalkosuklaatäytteen. Se taisi olla nappivalinta, sillä macaronit keräsivät paljon kehuja vierailta.

Kuorien ohje löytyy täältä. Olen värjännyt taikinan näissä macaroneissa luonnollisesti vaaleanpunaiseksi.

Täyte:

100g tuoreita tai pakastettuja mansikoita 
160g valkosuklaata 
1/2dl kuohukermaa

1. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Jos käytät pakastemansikoita, valuta marjoista ylimääräinen neste pois.
2. Kuumenna kermaa kattilassa ja sulata siihen paloitellut valkosuklaat.
3. Kaada mansikkasose valkosuklaa-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ennen macaronien täyttämistä.
4. Lapa täyte pursotinpussiin ja pursota sitä kuoren sileälle puolelle. Paina toinen kuori päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti