maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kinderleivokset


Viime vuoden hitti, kinderpiirakka, oli myös tämän vuoden hitti meidän pääsiäiskahvipöydässä. Huolimatta siitä, että tarjolla oli vaikka minkälaista kakkua ja herkkua kilpailemassa parhaimman pääsiäisherkun tittelistä, nämä leivokset loppuivat ensimmäisinä. Ohje on melko yksinkertainen, mutta aikaa kannattaa varata silti riittävästi kerroksien jäähtymisiin ja kovettumiseen. Lisäksi päällisen tekemisessä on oltava supernopea! Tämän reseptin nappasin Makeaa-blogista, koska se oli hyväksi havaittu jo viime vuonna.

Pohja:

100g voita (tai margariinia)
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakojauhetta

1. Vuoraa uuninvuoka (n. 20x30cm) leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata rasva ja laita sivuun,
3. Vaahdota hyvin munat ja sokeri.
4. Lisää sula rasva varovasti taikinaan.
5. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikinaan uunivuokaan ja paista n. 25 minuuttia,

Kreemi:

75g huoneenlämpöistä voita (tai margariinia)
2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1 keltuainen

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää vaniljasokeri ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi.
3. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja laita kylmään jähmettymään.

Päällinen:

150g maitosuklaata
50g valkosuklaata

1. Sulata suklaat miedolla lämmöllä mikrossa eri kulhoissa ja anna jäähtyä hiukan.
2. Laita valkosuklaa pursotinpussiin odottamaan.
3. Levitä nopeasti maitosuklaa kreemin päälle. Varo, ettet sohi alla olevaa kreemiä ja sekoita sitä päällisen kanssa.
4. Pursota valkosuklaasta ohuita raitoja maitosuklaan päälle tasaisin välein (tässä oltava edelleen tosi nopea, ettei suklaa ehdi jähmettymään!) ja vedä hammastikulla viivoja rivien poikki ylhäältä alas marmoripinnan saamikseksi. Kopauta peltiä pari kertaa niin, että suklaa tasoittuu (ellei ole ehtinyt jo jähmettyä).
5. Laita kylmään jähmettymään ja leikkaa sen jälkeen paloiksi hieman lämmitetyllä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti