maanantai 14. maaliskuuta 2016

Valkosuklaiset karpalofudget


Itsetehdyt karkit ovat parhaita, mutta niitä tulee tehtyä silti todella harvoin. Tämä (alkuperältään) Kinuskikissan resepti on vähän jouluinen, mutta maistuu silti ympäri vuoden. Montaa palaa en saa itse syötyä, koska karpaloista huolimatta fudget ovat melko täyttä tavaraa. Onneksi on sukulaiset ja kaverit, jotka mielellään auttavat tällaisissa(kin) hommissa:) Taikinasta tulee n. 30-35 palaa.

150g valkosuklaata
100g kuivattuja karpaloita
3dl kuohukermaa
3dl sokeria
3rkl hunajaa
50g voita tai margariinia
3rkl puolukkahilloa

1. Rouhi valkosuklaa ja pilko karpalot pienemmäksi.
2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
3. Lisää rasva ja hunaja.
4. Anna seoksen saeta hiljalleen kulpien, kunnes se saavuttaa 116 astetta. Jos sinulla ei ole mittaria, voit myös tiputtaa pisaran seosta kylmään veteen. Jos pisara jähmettyy, se on valmista.
5. Ota kattila liedeltä ja kaada kulhoon kiehumisen lakattua.
6. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja hillo. Vatkaa seosta muutama minuutti.
7. Lisää lopuksi karpalot.
8. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 18cmx18cm) ja laita kylmään jähmettymään.
9. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi öljytyllä veitsellä. Fudget säilyvät jääkaapissa useamman päivän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti