Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
tiistai 1. maaliskuuta 2016
Kinuskikeksit
Olen etsiskellyt kunnollista amerikkalaista cookie-reseptiä ja törmäsin sitä etsiessäni näihin Makeaa- blogin kinuskikekseihin. Vaikka nämä herkut eivät ihan vastanneetkaan sitä mitä etsin, ovat ne ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Keksit ovat miellyttävän pehmeitä ja toffeekarkki keskellä antaa suklaan lisäksi mukavan, vähän erilaisen maun muuten tavalliseen keksitaikinaan. Itse ostin toffeekarkeiksi irtomyynnissä olevia vaniljafudgeja, jotka pistin kolmeen osaan, koska ne ovat niin isoja. Toinen vaihtoehto on ostaa esim. Brunbergin Alku-toffeita. Osan tummasta suklaasta korvasin maitosuklaalla.
18-20 kpl kinuskikeksejä
2dl suklaahippuja tai n. 200g suklaarouhetta
125g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
1dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
n. 20 kpl toffeemakeisia
1. Rouhi suklaa, jos et käytä suklaahippuja.
2. Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten.
4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele taikinaan.
5. Lisää suklaa ja kääntele taikina tasaiseksi,
6. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja laita uuni 170 asteeseen lämpenemään.
7. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palleroita, paina keskelle toffaakarkki ja pyöritä takaisin palloksi niin, että karkki suunnilleen peittyy.
8. Jätä keksien välille runsaasti tilaa, koska ne leviävät uunissa. Paista n. 10-12 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti