
Tykkään tehdä kakkuja, joissa on pieni yllätys sisällä. Tämä kakku pitää sisällään äitini punaherukkahillosta tehdyn moussen. Tumman suklaamoussen kanssa se vie kielen mennessään ja tasapainottaa muuten makeaa kakkua. Kerrosten hyydytyksiin pitää tosin varata hieman enemmän aikaa, joten mikään yllätysvierasvara tämä kakku ei ole. Kaikki on kuitenkin vaivan arvoista, sillä maku on taivaallinen!
Kakku tulee 24cm:n irtopohjavuokaan
Pohja:
200g dominokeksejä
75g voita tai margariinia
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
3. Taputtele seos tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Punaherukkamousse, sisempi kerros:
4 liivatelehteä
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka vettä
2dl kermaa
2dl punaherukkahilloa (tai 3dl punaherukoita soseutettuna ja 1dl sokeria)
1-2tl vaniljasokeria
1. Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Vaahdota vaniljakastike.
3. Vatkaa vaniljakastike tuorejuuston sekaan.
4. Kiehauta vesitilkka ja sekoita siihen liuotetut liivatteet.
5. Lisää liivate tuorejuusto-vaniljavaahtoseokseen ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten.
6. Vaahdota kerma ja kääntele seoksen joukoon.
7. Lisää lopuksi marjasose ja sokeria oman maun mukaan.
8. Aseta vuoan pohjalle 18cm:n mousserengas (tai 18cm:n irtopohjavuoan rengasosa), jonka laidat on öljytty ja tomusokeroitu. Paina sen verran, että moussea ei pääse vuotamaan renkaan alaosasta. Kaada marjamousse sisempään rinkulaan ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi.
Suklaamoussekerros, ulompi kerros:
300g tummaa suklaata
1,25 dl kuumaa vettä
3rkl kaakaojauhetta
5,25 dl kylmää vispi/kuohukermaa
reilu rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
1. Tee suklaamoussekerros vasta kun marjamousse on täysin jähmettynyt. Irrota sisempi mousserengas varovasti lastan avulla hyytyneen marjamoussen ympäriltä. Tässä vaiheessa kannattaa irrottaa myös ulompi kakkurengas, öljytä ja tomusokeroita se (tai käyttää reunakalvoja) ja laittaa takaisin paikoilleen.
2. Paloittele suklaa ja sulata joko mikrossa tai vesihauteessa.
3. Lämmitä vesi kuumaksi ja sekoita kaakaojauheen kanssa tasaiseksi.
4. Vatkaa kerma sokerin ja suolan kanssa pehmeäksi vaahdoksi.
5. Sekoita kaakao-vesiseos sulaneen suklaan kanssa tasaiseksi.
6. Lisää 1/3 kermasta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös loput kermasta ja kääntele tasaiseksi lastan avulla varovasti.
7. Levitä suklaamousse marjamoussen päälle ja tasoita pinta. Varmista, että moussea valuu myös sivuille joka koloon (esim. heiluttelemalla vuokaa), ettei kakun sivuun jää ns. ilmataskuja. Laita kakku jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi hyytymään.
Suklaaganache:
210g tummaa suklaata
1,75 dl kuohukermaa
Koristeluun tuoreita marjoja oman maun mukaan
1. Paloittele suklaa.
2. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, ota liedeltä ja anna jäähtyä aavistuksen verran, sekoita suklaan kanssa.
3. Anna jähmettyä hetken ja irroita kakku sillä aikaa vuoasta.
4. Levitä ganache varovasti kakun päälle. Tasoita pinta ja anna valua reunojen yli sieltä täältä.
4. Laita kakku jääkaappiin vielä tunniksi.
5. Koristele tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti