sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mansikka-limesmoothiekakku


Tein ja söin elämäni ensimmäistä kertaa smoothiekakkua ja oli kyllä hyvää! Kaunista, raikasta ja suorastaan terveellistä:) Otin kyseisen ohjeen hieman muunneltuna Lunni leipoo-blogista, mutta vaihtoehtojahan tällaisen kakun tekemiseen on lukemattomia. Kun vaan olisi tarpeeksi aikaa testailla ja kehitellä uusia reseptejä. Tätä(kin) kakkua tulen tekemään varmasti vielä monta kertaa uudestaan. Suosittelen!

Pohja:

180g digestivekeksejä
80g voita tai margariinia

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella pussin sisässä.
2. Sulata rasva ja lisää siihen keksinmurut.
3. Ota 24cm:n irtopohjavuoka (jos haluat korkeamman kakun, 20cm:n vuoka), vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele sivut öljyllä (tai käytä reunakalvoa)
4. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi levyksi.
5. Tässä vaiheessa voit asettaa vuoan reunoille reunakalvot tai ainakin voidalle reunat ruokaöljyllä. Siirrä jääkaappiin vähäksi aikaa.

Täyte:

750g mansikoita (tuoreita/pakastettuja)
2 isoa banaania
165ml tölkki kookoskermaa
0.5dl sokeria
0,5dl limemehua (n. 2 limeä)
1tl raastettua limen kuorta
8 liivatelehteä

Koristeeksi esim. tuoreita mansikoita

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta mansikat ja ota syrjään pari ruokalusikkaa sosetta koristelua varten.
3. Soseuta sekaan banaanit ja lisää kookoskerma sekä sokeri.
4. Raasta limen kuori ja purista mehu.
5. Lisää limen kuori smoothien sekaan.
6. Kuumenna limemehu mikrossa ja lisää siihen muutamassa erässä kaikki liivatelehdet. Varmista, että liivatteet ovat liuenneet kunnolla mehun joukkoon.
7. Lisää liivate smoothien joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
8. Kaada täyte keksipohjan päälle.
9. Pursota esim. lääkeruiskulla tai ohuella tyllalla pieniä palloja kakun päälle. Vedä hammastikulla pallojen keskeltä, jolloin saat aikaan sydänkuvion.
10. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa n. 3 tuntia, koristele tuoreilla mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti