perjantai 2. syyskuuta 2016

Värikkäät marengit


Marengit ovat juhlissa aina etenkin lasten mieleen. Niihin saa ulkonäköä elintarvikeväreillä ja makua käyttämällä erilaisia aromitippoja. Tämä kirjavat marengit maistuvat piparmintulta ja saavat värinsä pursotusvaiheessa pursotinpussiin lisätyistä geeliväreistä. Hauskaa ja helppoa tehdä, vaikkei näitä kyllä kovin montaa jaksa syödä. Annoksesta tulee n. 50 kpl marenkeja (riippuen tietenkin marenkien koosta)

3 valkuaista
2dl sokeria
muutama tippa piparminttuaromia
sinistä, keltaista ja vihreää pastaväriä

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten.
2. Vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja paksua (aikaa menee n. 5min).
3. Lisää lopuksi piparminttuaromi varovasti käännellen joukkoon (lisää varovasti ja maistele välillä, ettei kerralla lorahda liikaa).
3. Liitä pursotinpussiin avoin tähtitylla ja vetele siveltimellä pussin sisälle pari raitaa kutakin geeliväriä.
4. Lapikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota pellille haluamasi kokoiset marengit.
5. Paista uunissa 100 asteessa n. 40-45 minuuttia. Laita sen jälkeen uuni pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa vielä ainakin vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti