Yhdistin hyväksi havaittuun suklaamoussereseptiin kuningatarmoussen ja tutun ganachen tummasta suklaasta. Erittäin hyvää tämäkin versio. Harmi, että jääkaapissa oli sen verran kosteutta, että kakun pinnalle tuli tuollainen kuvassa näkyvä hikoilukerros. Onneksi se ei vaikuttanut kuitenkaan mitenkään makuun. Koristeet olin tehnyt jo hyvissä ajoin etukäteen suklaasiirtokuvasta ja temperoidusta valkoisesta suklaasta.
Pohja (24cm:n irtopohjavuokaan):
200g dominoita
75g voita tai margariinia
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat öljyllä ja ripottele niihin vielä tomusokeria. Toinen vaihtoehto on reunakalvon käyttäminen, jolloin voitelua ja tomusokeria ei tarvita. Esim. vanhat piirtoheitinkalvot toimivat tässä erittäin hyvin.
2. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele seos tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle ja laita vähäksi aikaa jääkappiin.
Suklaamousse:
300g tummaa suklaata
1,25 dl kuumaa vettä
3rkl kaakaojauhetta
5,25 dl kylmää vispi/kuohukermaa
reilu rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
1. Paloittele suklaa ja sulata joko mikrossa tai vesihauteessa.
2. Lämmitä vesi kuumaksi ja sekoita kaakaojauheen kanssa tasaiseksi.
3. Vatkaa kerma sokerin ja suolan kanssa pehmeäksi vaahdoksi.
4. Sekoita kaakao-vesiseos sulaneen suklaan kanssa tasaiseksi.
5. Lisää 1/3 kermasta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös loput kermasta ja kääntele tasaiseksi lastan avulla varovasti.
6. Voitele vuoan reunat ylös asti öljyllä tai käytä reunakalvoja.
7. Levitä suklaamousse pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi hyytymään.
Kuningatarmousse:
4 liivatelehteä
1dl vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka vettä
2dl kermaa
3dl mustikoita ja vadelmia soseutettuna (eli n. 1,5dl+1,5dl)
n. 1dl sokeria
1-2tl vaniljasokeria
1. Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Vaahdota vaniljakastike.
3. Vatkaa vaniljakastike tuorejuuston sekaan.
4. Kiehauta vesitilkka ja sekoita siihen liuotetut liivatteet.
5. Lisää liivate tuorejuusto-vaniljavaahtoseokseen ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten.
6. Vaahdota kerma ja kääntele seoksen joukoon.
7. Lisää lopuksi marjasose ja sokeria oman maun mukaan.
8. Kaada täyte jähmettyneen suklaamoussen päälle. Hyydytä jääkaapissa ainakin kolme tuntia.
Suklaaganache:
210g tummaa suklaata
1,75 dl kuohukermaa
Koristeluun valkosuklaata sekä tuoreita marjoja oman maun mukaan
1. Paloittele suklaa.
2. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, ota liedeltä ja anna jäähtyä aavistuksen verran, sekoita suklaan kanssa.
3. Anna jähmettyä hetken ja irroita kakku sillä aikaa vuoasta.
4. Levitä ganache varovasti kakun päälle. Tasoita pinta ja anna valua reunojen yli sieltä täältä.
4. Laita kakku jääkaappiin vielä tunniksi.
5. Koristele tuoreilla marjoilla ja suklaakoristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti