Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
keskiviikko 21. syyskuuta 2016
Valkosuklaa-vadelmajuustokakku
Olen tehnyt peräkkäin taas niin monta tummasuklaamoussekakkua, että päätin vaihtaa välillä tumman suklaan valkoiseen. Täytyy kyllä myöntää, että henkilökohtainen suosikkini on edelleen se tumma suklaa, mutta ihan mukavaa vaihtelua tämäkin. Tein kakun gluteenittomana, mutta kekseiksi kelpaa siis ihan tavalliset digestiivitkin. Alkuperäinen ohje on Makeaa-blogista.
Pohja (24cm:n irtopohjavuokaan):
180g gluteenittomia keksejä
75g voita tai margariinia
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat öljyllä ja ripottele niihin vielä tomusokeria. Toinen vaihtoehto on reunakalvon käyttäminen, jolloin voitelua ja tomusokeria ei tarvita. Esim. vanhat piirtoheitinkalvot toimivat tässä erittäin hyvin.
2. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele seos tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle ja laita vähäksi aikaa jääkappiin.
Valkosuklaamousse:
3 liivatetta
125g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
200g valkosuklaata
2dl vispikermaa
2rkl kiehuvaa vettä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita tasaiseksi keskenään rahka. tuorejuusto ja sokeri.
3. Paloittele ja sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hiukan jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Liota vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita ohuena nauhana tuorejustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
6. Lisää valkosuklaa.
7. Kääntele kerma varovasti joukkoon.
8. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Vadelmamousse:
300g vattuja
1dl sokeria
4 liivatetta
125g maitorahkaa
200g tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1. Kiehauta vatut kattilassa sokerin kanssa (ulkomaalaisia on keitettävä vähintään 3min).
2. Paseeraa vadelmat tiheän siivilän läpi.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita keskenään maitorahka ja tuorejuusto.
5. Jos vadelmamelba on jo jäähtynyt, kuumenna osa (n. 2rkl) ja sekoita vedestä puristetut liivatteet siihen. Kaada lopun melban joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Sekoita vadelma tuorejuustoseokseen.
7. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon tasaiseksi mousseksi.
8. Kaada valkosuklaakerroksen päälle ja laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi.
9. Koristele valkosuklaalla, tuoreilla vatuilla ja syötävällä hopeaglitterillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti