Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
sunnuntai 4. syyskuuta 2016
Superhyvä granola
Maistoin tänä kesänä ensimmäistä kertaa kaupan granolaa. Ihan ok. Sen jälkeen löysin tämän ohjeen Vege!-kirjastani ja päätin, etten koskaan enää osta kaupan granolaa. Niin hyvää! Parasta tässä on se, että ohjetta voi muunnella loputtomiin: korvata kuivatut hedelmät ja marjat toisilla, käyttää eri pähkinöitä, vaihtaa makeutusainetta ja mausteita, lisätä erilaisia siemeniä jne. Ekaa kertaa tekiessäni halusin kuitenkin noudattaa ohjetta melko tarkasti. Vain kookoshiutaleet jätin pois, koska meillä kukaan ei oikein välitä niistä.
8dl kaurahiutaleita
3dl pähkinärouhetta
2rkl kvinoaa
0,5tl suolaa
0,5tl kardemummajauhetta
1tl kanelia
1,5dl vaahterasiirappia
0,75dl oliiviöljyä
100g kuivattuja karpaloita
100g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
1. Paloittele karpalot ja aprikoosit. Laita sivuun.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
3. Lisää lopuksi siirappi ja öljy. Sekoita huolelliseti.
4. Levitä seos pellille ja paahda 40 minuuttia 150 asteessa.
5. Anna granolan jäähtyä ja riko se haluamasi kokoisiksi kokkareiksi.
6. Lisää karpalot ja aprikoosit ja sekoita.
7. Nauti viilin tai luonnonjogurtin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti