maanantai 19. syyskuuta 2016

Siemennäkkileipä


Yksinkertaista ja niin hyvää! Sain tämän siemennäkkärin reseptin kummitädiltä, joka oli bongannut sen jostain lehdestä (en tiedä, mistä). Ohje on niin helppo, että taikinan tekemiseen ei mene aikaa juuri mitään. Soveltuu siis hyvin kiireeseen (no, uunissa taikinan pitää olla kyllä jonkin aikaa) tai esim. lasten kanssa leipomiseen. Koska pohja-aineena on maissijauhot, nämä sopivat myös glutskuttomille syöjille. Ohjeesta tulee näkkäriä yksi pellillinen.

2dl maissijauhoja
0,5dl auringonkukansiemeniä
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl kaurahiuteita/pellavansiemeniä/pähkinärouhetta/spelttiä/gluteenittomia hiutaleita
0,5dl oliiviöljyä
2,5dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa

1. Sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi suola)
2. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.
3. Tasoita taikina uunin pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi.
4. Sirottele päälle sormisuolaa.
5. Paista uunissa 175 asteessa 40-50 minuuttia tai kiertoilmauunissa 150 asteessa 50-55 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ja murra levystä haluamiasi palasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti