torstai 23. kesäkuuta 2016

Miljonäärin pikkuleivät


Kaikki ohjeet, joissa yhdistyvät kinuskikastike, suklaa ja suola ovat tällä hetkellä hip, cool ja in. Täytyy kyllä myöntää, että itsekin lukeudun tämän pyhän kolminaisuuden faniporukkaan. Tällä kertaa halusin testata Emman piirakat-kirjasta Millionaire's shortbread-ohjetta (muuntelin hieman Emman käyttämiä työtapoja, mutta lopputulos näytti melko samalta), joka kyllä osui ja upposi kaikkiin, jolle tarjosin tätä herkkua. Kannattaa siis testata!

Pohja:

2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl fariinisokeria
2tl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
100g voita (tai margariinia)
1rkl jäävettä
1 keltuainen

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Kuutioi voi ja nypi joukkoon, kunnes seos on murumainen.
3. Lisää lopuksi vesi ja keltuainen.
4. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
5. Vuoraa vuoka (34cmx10cm) leivinpaperilla ja painele taikina sen pohjalle.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.

Kinuskikerros:

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
ripaus suolaa

1. Keitä sokeria ja kermaa paksupohjaisessa kattilassa kovalla teholla, kunnes seos saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Varo kuitenkin ylikiehumista.
2. Kun seos on saavuttanut 110 astetta, ota kattila pois liedeltä ja lisää suola. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman.
3. Kaada kinuskikastike jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyisi.

Päällinen:

200g tummaa suklaata
2rkl rypsiöljyä
sormisuolaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
2. Sekoita öljy joukkoon.
3. Kaada sula suklaa kinuskikerroksen päälle ja kallistele vuokaa, jotta suklaa leviäisi siinä tasaisesti.
4. Anna suklaan jähmettyä hieman ja mausta sormisuolalla. Jos laitat sormisuolan heti sulan suklaan päälle, saattaa se sulattaa suolakiteet.
5. Leikkaa neliöiksi, kun suklaa on täysin jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti