maanantai 13. kesäkuuta 2016

Sitruuna-inkiväärijuustokakku


Thaimaassa ei harrasteta juuri jäätelöä kummempia jälkkäreitä. Siitä syystä olikin hieman hankalampi keksiä, mitä tarjoaisimme ystäväperheelle thai-illallisen päätteeksi. En löytänyt mistään lime-inkiväärijuustokakun ohjetta, joten ehkä kakuissa sitruuna toimiikin parempana makuparina inkiväärin kanssa? Vaikea sanoa. Toisaalta myöhemmin tästä kakusta voisi tehdä vielä sen limeversion. Joka tapauksessa ohje oli juuri niin yksinkertainen, kun juustokakut yleensä ovat, mutta maistui raikkaalta ja juuri passelilta jälkkäriltä sopivasti tuliseen menuumme. Pelkässä kahvipöydässä jättäisin ehkä inkiväärin kuitenkin pois.

Pohja:

200g kaurakeksejä
100g voita tai margariinia
1tl jauhettua inkivääriä

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella pussin sisässä.
2. Sulata rasva ja lisää siihen keksinmurut sekä inkivääri.
3. Ota 24cm:n irtopohjavuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele sivut öljyllä (tai käytä reunakalvoa)
4. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi levyksi.

Täyte:

4 liivatelehteä
2,5dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokerit.
4, Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut, vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivate on täysin liuennut mehuun.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita samalla koko ajan.
6. Lisää kermavaahto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
7. Kaada keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.

Kiille:

3 liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
2dl persikkasosetta (tuoreista tai säilykepersikoista soseutettua, sillä pilteissä persikkaa on vain noin puolet soseesta!)

koristeeksi ananaskirsikoita, karambola-hedelmää, sitruunaviipaleita, (sitruunamelissan lehtiä)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi.
2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
3. Lisää liivatteet ohuena nauhana persikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Kaada täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.
5. Koristele, kun kiille on kokonaan hyytynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti