Tässä blogissa leivotaan etupäässä makeita leivonnaisia, koska makeiden tekeminen on minusta yksinkertaisesti hauskempaa. "Olet mitä syöt", sanoi yläasteen opettajani mutustellessaan suklaata ja jatkoi: "olen siis makea tyyppi".
perjantai 10. kesäkuuta 2016
Brigadeirot
Etsiskelin petit four- tyyppisiä ohjeita lapseni synttäreille ja törmäsin Celebration Treats 4U- blogissa tähän itselleni aivan uuteen tuttavuuteen. Brigadeirot ovat kuulemma suosittuja Brasseissa ja niitä voi päällystää esim. kaakaojauheella, strösseleillä tai pähkinämurskalla. Maku määräytyy aika pitkälle päällisen mukaan, vaikka sisusta ihana toffeinen onkin. Itse käytin Marianne- ja Turkinpippurirouhetta sekä erilaisia strösseleitä ja nomparelleja.
tölkki kondensoitua maitoa
3rkl kaakaojauhetta (ei makeutettua)
2rkl voita
koristeluun esim. kookoshiutaleita, strösseliä, nomparelleja, kuivattuja marjoja, pähkinämurskaa jne.
1. Laita kaikki ainekset kattilaan (kaakaon voi tarvittaessa siivilöidä sekaan) ja sekoita voimakkaasti, jotta taikinaan ei jäisi paakkuja.
2. Anna seoksen kiehua liedellä n. 15 min keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Taikina on valmis silloin, kun vedät lastalla sen keskeltä ja seokseen jää jälki hetkeksi aikaa. Toinen tapa testata valmista seosta on kallistaa kattilaa niin, että taikina valuu kattilan toiseen laitaan. Jos taikina valahtaa alas yhtenä könttinä, se on valmista.
3. Jäähdytä taikina ennen muotoilua. Jääkaappikylmästä massasta on paljon helpompi muodostaa palleroita kuin huoneenlämpöisestä.
4. Pyörittele pieniä palleroita taikinasta ja pyörittele ne sitten valitsemissasi koristeissa. Laita vielä jääkaappiin viilenemään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti