torstai 23. heinäkuuta 2015

Masukakku babyshowereihin




Minulle tuli hyvä tilaisuus kokeilla masukakun leipomista eräisiin babyshowereihin. Tekeminen oli oikein hauskaa, eikä ollenkaan niin vaikeaa, kun olin ajatellut. Tosin vuotta aikaisemmin olin leiponut jo tissikakun omiin tissiäisiini, joten rintavarustuksen pystyin tekemään helposti samalla kaavalla. Sydänvuoasta sai oikein hyvät ääriviivat rintoihin, mutta myös pellillä paistettu kakkupohja sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Silloin täytyy vain itse muotoilla (esim. sapluunan avulla) rintojen ääriviivat. Kakkupohjaksi kannattaa valita jotain jämäkämpää pohjaa, jonka pystyy leikkaamaan hyvin muotoon ilman murenemista ja se kannattaa valmistaa päivää ennen täyttämistä, jotta leikkaaminen on helpompaa kakun vetäytymisen jälkeen. Itse käytin tässä kakussa Heidi Harjulan suklaakakkupohjan ohjetta. Täyte taas on Kinuskikissalta hieman muunneltuna. Mousse on hyvä laittaa kakun väliin tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ehtisivät imeytyä kunnolla. Suklainen mehevä kakkupohja yhdistettynä raikkaaseen marjamousseen toimi todella hyvin, eikä lopputulos mennyt liian makeaksi, vaikka päällä olikin vielä mansikkakreemiä ja sokerimassaa.

Kakkupohja (tästä taikinasta riittii kahteen kakkuun: 24cm irtopohjavuokaan, josta tein masun sekä sydänvuokaan, josta muotoilin tissit):

500g voita tai margariinia
6dl sokeria
8 munaa
6,5dl vehnäjauhoja
2,5dl kaakaojauhetta
2,5tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat. Voit myös vuorata vuoat leivinpaperilla.
2. Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kakkutaikinaan siivilän läpi.
5. Kaada vuokiin ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-60 minuuttia kakun koosta riippuen. Testaa kypsyys tikulla ja anna olla vielä vähän aikaa, jos tikkuun tarttuu taikinaa.

Täyte:

8dl vispikermaa
700g maitorahkaa
800g marjoja (esim. kaupan pakastemarjasekoituspussit käyvät hyvin)
1,5dl sokeria
1,5dl vaniljakreemijauhetta

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita kaikki loput ainekset kermaan.

Kakun kokoaminen:

Kostutus 3-4dl marjamehua

1. Vuoraa kelmulla pyöreä, masun muotoinen vati, sydänvuoka sekä kaksi rintojen muotoista pyöreää pientä kuppia (esim. pyöreät jälkkärikupit sopivat tähän hyvin).
2. Leikkaa pyöreä kakku niin moneen osaan kuin se menee. Itse tykkäsin leikata kakkukerrokset aika ohuiksi, jolloin täyttökerroksia tuli enemmän ja maku oli kevyempi.
3. Aseta kuperan vadin pohjalle eka kakkupohja. Jos se on liian iso, leikkaa reunoilta kakkulevyä. (Älä heitä ylimääräistä kakkupohjaa vielä minnekään. Niillä on helppo paikkailla kakkua, jos tarve vaatii.) Oma kakkuni kohosi sen verran keskeltä, että päällimmäinen pala sopi aika mukavasti kulhon pohjalle. Kostuta pala töpöttelemällä pullasudilla siihen mehua tasaisesti. Laita moussea väliin, aseta seuraava kakkupohja päälle ja jatka samalla tavalla kuin edellä. Tee niin monta kerrosta, kun kakkupohjaa riittää. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Mallaa sydänkakku pyöreään kakkuun kiinni niin, että se sopii saumattomasti masun kanssa yhteen. Leikkaa siis sydämen alaosa pois ja käytä ylimääräinen aines rintojen muotoiluun. Leikkaa sydänkakku kolmeen osaan ja kokoa se sydänvuokaan. Ei haittaa, vaikka siitä puuttuu alaosa. Kakun voi silti koota siihen ja paketoida kelmuun täyttämisen ja kostutuksen jälkeen.
5. Tee sama vielä kahdelle pienellä jälkkärikupille ylijääneistä kakkupohjista ja moussesta. Täytin jälkkärikupit kokonaan ja lopputulokseksi tuli niin isot tissit, että ne nousivat mahan yli ja näyttivät todella luonnottomilta. Kovin montaa kerrosta näihin ei siis enää tarvita, jos sinulla on pohjana sydänvuoka, joka on siis jo osa rintoja.
6. Kun kakut ovat jähmettyneet ja imeytyneet jääkaapissa, kokoa ne esim. leikkuualustan päälle yhdeksi kokonaiseksi kakuksi. Muotoile veitsellä lopputulos vielä mahdollisimman luonnollisen näköiseksi ja täytä ylimääräisellä kakkupohjalla häiritsevät raot, jos sellaisia löytyy.
7. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja valmista mansikkavoikreemi.


Kakun päällystys:

Mansikkavoikreemi
250g ihonväristä sokerimassaa (kannattaa ostaa valmiina, koska itse voi olla vähän haastavaa saada oikeaa sävyä ainakaan harjoittelematta)
750g valkoista sokeri/vaahtokarkkimassaa
Elintarvikevärejä
Rypsiöljyä kaulintavaiheeseen

Kreemi:

250g margariinia
2tl vaniljasokeria
8dl mansikkatomusokeria (500g)
2rkl vettä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi valkeaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
2. Lisää tomusokeri joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää lopuksi vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa.
4. Levitä jääkaappikylmän kakun päälle ohuelti. Jos kreemi on liian paksua, sulata  mikrossa ihan varovasti muutama sekunti niin, että se notkistuu.
5. Siirrä kakku taas ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta kreemi kovettuu.



7. Kauli ensin ihonvärinen sokerimassa öljytyllä alustalla, nosta rintojen peitoksi ja tasoittele rypyt pois.
8. Erota valkoisesta massasta pieni osa koristelua varten. Vaivaa loppu massa ja värjää se samalla haluamallasi värillä. Erota pienempi osa mekon yläosaa varten sivuun ja kauli suurempi osa ohueksi levyksi öljytyllä alustalla. Siirrä helmaosa esim. alustan tai kaulimen avulla kakun päälle niin, että se peittää "vyötäröstä" alaspäin kaiken ja vähän alustaakin. Tasoittele ja muotoile päällystä mekon näköiseksi.
9. Kauli lopusta värjätystä massasta leveät suorakulmiot rintojen päälle ja muotoile sopivaksi malliksi. Jos omistat kuviokaulimen, voit vaikka kuvioidakin mekon yläosan sillä.
10. Värjää loppu massasta haluamallasi värillä/väreillä, kauli massa, tee valitsemasi koristeet ja  viimeistele kakku niillä. Saumakohtiin kannattaa laittaa esim. nauhoja, rusetteja tai kukkakoristeita, jotta ne peittyisivät.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti