
Tarletit ovat mielestäni oivallisia tarjottavia vähän hienommissakin juhlissa. Niistä saa helposti näyttäviä ja taikina valmistuu hetkessä. Ainoastaan taikinan läpöstäminen vuokiin vie enemmän aikaa, etenkin jos sen haluaa tehdä vähän huolellisemmin. Koristeeksi kannattaa tietenkin valita tuoreita marjoja, mutta toki hedelmäversioistakin tulee varmasti yhtä näyttäviä. Otin täytteen ohjeen Annamari Jukkolan Herkkuhetkiä-kirjasta, mutta se oli vähän äkkimakeaa minun makuuni. Seuraavalla kerralla lisään marjojen määrää tai valitsen täytteeksi jotain happamampaa. Tosin mieheni piti tarleteista juuri tällaisia, joten kaikki riippuu täysin herkuttelijasta. Tarlettien pohja on sama kuin ristiäispipareissa.
Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
1 maustemitta suolaa
100g jääkaappikylmää voita (itse käytin kyllä margariinia)
1 munankeltuainen
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään yleiskoneessa tai käsin nyppimällä.
2. Laita seos jääkaappiin vähäksi aikaa jähmettymään, jotta taikinaa olisi vähän helpompi käsitellä.
3. Voitele tarlettivuoat ja painele jokaisen pohjalle ja reunoihin taikinaa tasaisesti. Kaada päälle vähän kuivia herneitä, jotta pohja ei nouse uunissa.
4. Paista 200 asteessa 9-10 min uunin keskitasolla. Pohjan ei tarvitse juurikaan ruskistua.
6. Jäähdytä tarletit ennen täyttämistä ja nypi herneet pois.
Täyte:
2dl kuohu/vispikermaa
100g valkosuklaata
100g tuorejuustoa
Lisäksi koristeeksi tuoreita marjoja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä.
3. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella ja lisää valkosuklaa joukkoon.
4. Kääntele lopuksi kermavaahto tuorejuustosuklaan joukkoon.
5. Pursota tai nostele lusikalla täyte tarlettipohjiin.
6. Koristele tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti