tiistai 23. maaliskuuta 2021

Prinsessapiirakka


Suurena prinsessakakkufanina tätä marsipaaniunelmaa piti päästä kokeilemaan ensitilassa, kun näin ohjeen ekan kerran Kinuskikissalla. En muuttanut ohjeesta mitään, koska se oli hyvä sellaisenaan. Vadelmasoseen ja maitokiisselin olen tehnyt monesti valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin piirakka ei ole enää niin monivaiheinen paistopäivänä.


Pohja:

125g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää muna.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Voitele halkaisijaltaan 24cm kokoinen piirakkavuoka. Levitä taikina pohjalle ja paista 10-13 minuuttia 200 asteessa. Pohja saa jäädä vaaleaksi.

Vadelmasose:

1.5rkl sokeria
0,5dl perunajauhoja
1.5rkl vettä
300g vattuja

1. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään.
2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää vadelmat, lämmitä liedellä ja anna seoksen pulpahtaa.
4. Jäähdytä.
5. Levitä pohjan päälle ja tee vaniljatäyte.

Vaniljatäyte:

0.75dl perunajauhoja
5dl kevytmaitoa
2 keltuaista
5dl kuohukermaa
1rkl vaniljasokeria
2dl vaniljakreemijauhetta

1. Erota maidosta pieni määrä sekoitettavaksi perunajauhojen kanssa.
2. Kaada loppu maito kattilaan keltuaisten kanssa.
3. Vispaa sekaan perunajauho-maitoseos.
4. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
5. Jäähdytä esim. kylmässä vesihauteessa.
6. Vaahdota kuohukerma ja vaniljasokeri.
7. Lisää joukkoon vispilällä sekoittaen jäähtynyt maitokiisseli ja vaniljakreemjauhe.
8. Levitä vadelmasoseen päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.


Päällystys:

350g vihreää marsipaania

1. Kauli marsipaani ohueksi levyksi.
2. Kippaa levy piirakan päälle kaulimen tai leivonta-alustan avulla.
3. Leikkaa reunojen yli menevä kuorrute pois. 

Koristeeksi:

15g tummaa suklaata
vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

1. Sulata suklaa ja pursota pienen pyöreän tyllan avulla kuviota marsipaanin päälle.
2. Valmista sokerimassasta pieniä ruusuja rullaamalla 1cm:n levyisiä suikaleita ruusun näköisiksi ja koristele piirakka niillä.
3. Viimeistele tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti