sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Taaperon smoothiekakku

Tein pääsiäisherkkupöytään kuopukselleni perinteisen smoothiekakun, jonka ainekset löytyvät kaapista melkein aina tuoreita mansikoita ja passionhedelmää lukuunottamatta. Ohje muodostui oikeastaan vasta siinä kakun tekemisen lomassa, mutta lopputulos oli ihan hyvä. Jos haluaa kakusta vielä terveellisemmän, rasva kannattaa korvata hedelmäsoseella.

Pohja:

170g digestivekeksejä/vauvakeksejä

50g margariinia tai purkki mangososetta/omenasosetta/päärynäsosetta (125g)

1. Murskaa keksit pussin sisällä kaulimella tai monitoimikoneella.

2. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan. / Sekoita mangosose keksimurskan sekaan.

3. Vuoraa 18-20cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksitaikina pohjan päälle tasaiseksi levyksi.

4. Laita reunakalvot valmiiksi vuokaan tai öljyä reunat pullasudilla, jotta kakku irtoaa reunoista paremmin.


Täyte:

7 liivatelehteä

400g mangopaloja

1,5 isoa banaania tai kaksi pienempää

2dl tuorepuristettua appelsiinimehua

3dl tuorepuristettua omenamehua

0,5dl sitruunamehua

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

2. Laita muut ainekset smoothiekoneeseen tai vastaavaan ja surauta tasaiseksi.

3. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen.

4. Kaada ohuena nauhana smoothien sekaan ja sekoita huolellisesti.

5. Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin useaksi tunniksi.


Kiille:

2 liivatelehteä

purkki mangososetta (125g)

3 passionhedelmää

tilkka sitruunamehua

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

2. Kaiva passionhedelmien sisus ja sekoita se mangososeeseen.

3. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita hedelmäsoseen kanssa huolellisesti.

4. Kaada kiille jähmettyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin vielä tunniksi.


Koristeet:

Limepaloja

Tuoreita mansikoita

Ananaskirsikoita

1. Paloittele hedelmät mieleisiksi ja asettele kakun päälle.

2. Tarjoile ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti