Etsin pitkää ohjetta tähän kakkuun, mutta en löytänyt mitään valmista. Ohje piti siis kehitellä itse. Tässä kakussa yhdistyy hienosti sitruuna, mustikka ja valkosuklaa. Kakun maut sopivat hienosti yhteen ja tukevat toisiaan. Myöhemmin tuli mieleen, että ripaus lakritsijauhetta esim. pohjassa olisi voinut sopia makumaailmaan, mutta hyvä näinkin.
Pohja:
180g kaurakeksejä
80g voita tai margariinia
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella pussin sisässä.
2. Sulata rasva ja lisää siihen keksinmurut.
3. Ota 20-22 cm:n irtopohjavuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele sivut öljyllä (tai käytä reunakalvoa)
4. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi levyksi ja laita jääkaappiin odottamaan täytettä.
Mustikkatäyte:
4 liivatelehteä
3dl mustikoita
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua (laimenna hieman vedellä)
2dl vispi/kuohukermaa
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta mustikat ja lisää sokerit sekaan.
3. Sekoita mustikkasose tuorejuustoon.
4. Kiehuta vedellä laimennettu sitruunamehu ja sulata vedestä puristetut liivatteet siihen.
5. Sekoita liivate ohuena nauhana mustikka-tuorejuustososeen sekaan.
6. Vaahdota vispi ja kääntele lopputäyte vispin sekaan.
7. Kaada keksipohjan päälle ja heiluttele vuoassa tasaiseksi.
8. Työnnä jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Sitruuna-valkosuklaatäyte:
6 liivatetta
2dl vispikermaa
2 purkkia sitruunarahkaa
200g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
Päälle n. 250-300g pensasmustikoita
1. Laite liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita rahkan joukkoon sokerit.
3. Sulata suklaa ja sekoita rahkan joukkoon.
4. Kiehauta sitruunamehu ja sulata vedestä puristetut liivatteet siihen.
5. Kaada liivate suklaarahkan joukkoon ohuena nauhana.
6. Vaahdota kerma ja sekoita siihen loppu täyte varovasti käännellen.
7. Kaada hyytyneen pohjan päälle, heiluttele tasaiseksi ja työnnä jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi tai yön yli.
8. Koristele valmis kakku pensasmustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti