perjantai 28. lokakuuta 2016

Redvelvet-minikuppikakut suklaakuorrutteella



Niin maistuva kuin tuorejuustoinen redvelvet onkaan, päätin päällystää nämä kuppikakkupohjat suosikillani suklaalla. Ihanaa, täyteläistä ja niin epäterveellistä. Mutta hei, eihän näitä tarvitse syödä kuin yhden (tai kaksi), niin makeannälkä on tyydytetty. Suklaapäällisen ohjeen otin Kakkumonsterilta ja alkuperäinen kuppikakkujen ohje on Emma Iivanaisen. Ohjeesta tulee n. 12 minikuppikakkua.

Kuppikakut:

0,5dl maitoa (huoneenlämpöistä)
1tl omenaviinietikkaa
1,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
reilu tl kaakaojauhetta
0,5tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 muna
punaista pastaväriä
0,75dl rypsiöljyä

1. Sekoita keskenään maito ja etikka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Riko kananmuna puhtaaseen kulhoon. Lisää sekaan maito sekä elintarvikeväriä sen verran, että seos on syvän punainen.
4. Lisää vielä öljy.
5. Kaada kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
6. Aseta minimuffinssivuoat pienen muffinssipellin syvennyksiin ja jaa taikina niihin tasaisesti.
7. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.
8. Siirrä uunista tullessaan 5 minuutin päästä ritilälle jäähtymään, jotta kuuma pelti ei kuivattaisi kuppikakkuja.

Päällinen:

90g tummaa suklaata
130g pehmeää voita tai margariinia
140g tomusokeria
1tl vaniljasokeria

nomparelleja

1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää suklaasula ja vaniljasokeri.
4. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla.
5. Pursota kuppikakun päälle ja sirottele lopuksi nomparelleja kuorrutteen pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti