Taas yksi helppo ja maistuva herkku kesäiltoihin, jonka bongasin Emman kakut, leivokset ja jäätelöt-kirjasta (tosin nimellä S'mores- jäätelökakku, mutta vaahtokarkkijätskikakku kertoo suomalaisille ehkä ekplisiittisemmin, millaisesta kakusta on kyse). Resepti perustuu amerikkalaisten partiolaisten nuotioherkkuun, johon kuuluu paahdettuja vaahtokarkkeja suklaan ja keksien kanssa. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti ja on ilahduttanut meillä etenkin lapsivieraita.
15-18cm irtopohjavuoka
Pohja:
150g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia
1. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala vuoan pohjalle (irtopohjavuoka on kaikista kätevin).
2. Sulata rasva.
3. Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi rasvan kanssa.
4. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunoille, Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet jäätelön.
Jäätelö:
200g kondensoitua maitoa
3rkl kaakaojauhetta
3dl vispikermaa
50g tummaa suklaata
1dl minivaahtokarkkeja
1. Sekoita kondensoitu maito ja kaakao keskenään.
2. Vaahdota kerma.
3. Rouhi suklaa.
4. Kääntele kermavaahdon sekaan maito-kaakaoseos, suklaa ja vaahtokarkit.
5. Kaada vuokaan ja työnnä pakastimeen ainakin neljäksi tunniksi jäätymään.
Suklaasiirappi:
(säilyy noin kuukauden jääkaapissa)
1dl kaakaojauhetta
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl vettä
ripaus suolaa
1. Sekoita kaikki aineet keskenään paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa.
2. Keitä sen jälkeen vielä koko ajan sekoittaen 3-4 minuuttia, kunnes siirappi sakenee.
3. Jäähdytä siirappi, jolloin se sakenee vielä kylmetessään.
Koristelu:
minivaahtokarkkeja
suklaasiirappia
1. Siirrä jäätelökakku vuoasta tarjoilualustalle.
2. Koristele vaahtokarkeilla ja suklaasiirapilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti