lauantai 28. maaliskuuta 2015

Mansikka-valkosuklaajuustokakku


Tarjosin opehuoneessa tätä Kinuskikissan Mansikkaherkkis-nimistä kakkua. Muokkasin ohjetta kyllä jonkin verran, jotta sain siitä mieleiseni. Pohjan tein tavallisten keksien sijaan gluteenittomista kekseistä, valkosuklaakerroksen piilotin kakun sisälle kokonaan pieneksi yllätykseksi ja päälle hyydytin mansikkasosetta. Valitettavasti kakun koristelu kärsi kuljetuksessa pieniä vaurioita, mutta onneksi koristeilla sai korjattua tilanteen ainakin osittain.

Pohja:

230g gluteenittomia digestive-keksejä
85g margariinia
20g kuivattuja mansikoita

1. Vuoraa leivinpaperilla 26cm:n irtopohjavuoka.
2. Murskaa keksit sekä mansikat ja sekoita sulatetun rasvan kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Painele massa tiiviiksi levyksi irtopohjavuoan pohjalle.

Yhteinen täyte:

6dl kermaa
400g sitruunatuorejuustoa

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita huoneenlämmössä pehmennyt tuorejuusto joukkoon.
2. Jaa kahteen yhtä suureen osaan. Apuna tässä voi käyttää esim. keittiövaakaa.
3. Siirrä kylmään odottamaan.

Valkosuklaamoussesydän:

1/2 yhteisestä täytteestä
2 liivatelehteä
200g valkosuklaata
200g ranskankermaa
2rkl vettä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ranskankerman kanssa tasaiseksi.
3. Kiehauta vesi mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon ja lisää loppuun täytteeseen.
4. Öljyä ja ripottele tomusokeria 18cm:n mousserenkaan tai kakkuvuoan sisäpintaan. Paina tiiviisti keskelle keksipohjaa. Kaada valkosuklaamousse renkaan sisälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.



Mansikkamousse:

1/2 yhteisestä täytteestä
5 liivatelehteä
300g mansikoita
3/4dl sokeria
1/2dl vettä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Mössää mansikat sauvasekoittimella ja sekoita sokeri joukkoon.
3. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä muuhun seokseen varovasti lastalla käännellen.
4. Irroita varovasti mousserengas valkosuklaasydämen ympäriltä. Jos sinulla on mousserenkaan sijaan kakkuvuoka käytössä, joudut todennäköisesti irroittamaan uloimmankin rinkulan, jotta saat sisemmän kakkuvuoan pois.
5. Öljyä uloimman kakkuvuoan sisäpinta ja ripottele siihen tomusokeria. Toinen vaihtoehto on käyttää reunakalvoa (tai silikonivuokaa). Kaada mansikkatäyte valkosuklaasydämen päälle ja sivuille. Varmista, että kakun pinta on tasainen.
6. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.

Mansikkakiille:

200g mansikoita
2 liivatelehteä
tilkka vettä

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Soseuta mansikat sauvasekoittimella mössöksi.
3. Kiehauta vesi mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada mansikkasoseen sekaan ohuena nauhana ja sekoita voimakkaasti.
4. Kaada hyytyneen kakun päälle ja varmista, että kiille levittyy kakun päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Koristelu:

50g valkosuklaata
tuoreita marjoja

1. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
2. Kaada sula suklaa pursottimeen ja pursota kakun päälle haluamasi kuvio mahdollisimman ohuella tyllalla. Jos kuvio menee pieleen, se on helppo ottaa kakun päältä pois esim. veitsen avulla, kun valkosuklaa on jähmettynyt kiilteen päälle (tämän menee vain pieni hetki, jos kakku on jääkaappikylmä)
3. Koristele marjoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti