lauantai 21. helmikuuta 2015

Maailman helpoin mutakakku


Bongasin tämän ihanan mutakakun reseptin pari vuotta sitten telkkarissa pyörineestä Olgan kotona- ohjelmasta. Vaikka alkuperäisessa ohjeessa käytetäänkin intiaanisokeria ja spelttijauhoja, kakku onnistuu ihan tavallisillakin raaka-aineilla. Parasta tässä kakussa on sen helppous. Tekemisessä ei kauan nokka tuhise, eikä kakku voi mennä pieleen oikeastaan muuten kuin että paistaa sitä liikaa. Teen kyseistä kakkua aina, kun leipomiseen ei ole kovin paljon aikaa käytettävissä tai kun haluan saada kahvipöytään jotain muutakin tarjottavaa aikaiseksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku vie kielen mennessään, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Ohje:

150g tummaa suklaata
150g voita tai leivontamargariinia
2,5dl intiaanisokeria tai ruokosokeria (myös tavallinen sokeri käy)
1rkl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
4 munaa

1. Sulata suklaa kattilassa
2. Lisää suklaasulaan margariini, sokeri, jauhot ja lopuksi munat voimakkaasti vatkaten.
3. Kaada seos voideltuun ja jauhotettun irtopohjavuokaan (24cm, myös piirakkavuoka käy hätätapauksessa) ja paista 200 asteessa 18-20 minuuttia.
4. Riittää, kun kakku on pinnalta kypsä, sisältä se saa jäädä mieluusti löysäksi.
5. Ripottele päälle tomusokeria. Tarjoa marjojen ja vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti