perjantai 13. helmikuuta 2015

Passion-mangojuustokakku



Työkaveri pyysi leipomaan opehuoneeseen jotain pyöreiden vuosiensa kunniaksi. Suklaa-marjamoussekakun (ohje alempana) kaveriksi halusin jotain raikkaampaa ja hedelmäistä. Unelmaa leipomassa-blogista löysinkin tämän aivan ihanan passion-mangokakun ohjeen. Kakku sai paljon kehuja makumaailmansa ansiosta ja meni kaupaksi viimeistä palaa myöten. Ehdoton plussa tässä kakussa oli myös sen gluteiinittomuus. Kakkupohjaan laitettiin vehnäjauhojen sijaan perunajauhoja, eikä lopputulos eronnut mielestäni yhtään tavallisesta kakkupohjasta. Tein alkuperäisestä ohjeesta poiketen kakun puolitoistakertaisena, koska vuoka oli leveydeltään 26cm.


Pohja:

6 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. 
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa, noin 7-10 minuuttia. Pohja on valmis kun se irtoaa leivinpaperista.


Pohjan päälle:

vajaan sitruunan mehu
kolme lusikallista mangososetta
n.250g mansikoita
1. Laita irtopohjavuon (halk. 26cm) reunat tarjoiluastialle. 
2. Lisää reunoihin joko reunakalvo tai öljyä ja tomusokeroi reunat kevyesti, jotta valmis kakku irtoaa nätisti. 
3. Muotoile kakkupohjasta pyöreä, hieman 26cm pienempi ympyrä ja laita se vuokaan. 
4. Kostuta sitruunamehulla ja lisää päälle mangososetta. 
5. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. Asettele mansikat sitten tiiviisti vuoan reunoille. 

Täyte:

3,5dl vispikermaa
1,5dl sokeria
150g maitorahkaa
350g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatetta
1,25dl  siivilöityä passionhedelmää (n.6 passionhedelmää)
450g mangososetta
3rkl sitruunamehua

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
2. Vaahdota kerma ja lisää sokeri, maitorahka ja tuorejuusto. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekaisin. 
3. Lisää mangosose ja siivilöidyt passionhedelmät. 
4. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä seosta hetki, kunnes se ei ole enää polttavaa. 
5. Ota pari kauhallista tuorejuustomassaa erikseen ja lisää liivateseos siihen hyvin sekoittaen. 
6. Lisää sitten seos tuorejuustomassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
7. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:

3 liivatelehteä 
1,25dl mangososetta
1,23dl siivilöityä passionhedelmää (n.4 passionhedelmää)
4,5rkl vettä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
2. Sekoita mangosose, passionhedelmä ja vesi keskenään. Ota pari lusikallista erilleen ja kuumenna se. 
3. Liota liivatteet kuumaan nesteeseen ja yhdistä lopun seoksen kanssa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
4. Lusikoi sitten kiillettä varovasti ohut kerros juustokakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. 
5. Koristele valmis kakku passionhedelmällä ja mansikalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti