keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Marsipaanikakku kymppijuhliin



Eräs läheisempi sukulaiseni halusi juhliinsa ihanan vaaleanpunaisen marsipaanikakun, jonka päälle tulisi sinisiä ja valkoisia kukkia. Toiveena oli joku raikas marjainen täyte. Muistin tehneeni joskus Marsispossun blogista suklaa-punaherukkamoussekakkua (taisi kulkea siellä nimellä "illanistujaiskakku"), joka oli aivan ihanaa! Päätin siirtää kyseisen täytteen tämän kakun väliin, koska päälle tuleva sokerikreemi ja marsipaani olisivat jo itsessään niin makeita, että kakku kaipaisi täytteeksi jotain kevyempää. Palautteesta päätellen valinta oli oikein onnistunut, eikä kakusta tullut liian äkkimakeaa.

20 hengen sokerikakkupohjan ohje löytyy täältä.

Kostutukseen 1 1/2dl viinimarjamehua

Täyte:

2dl kuohukermaa
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3dl punaisia viinimarjoja
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Sokerikreemi:

190g voita tai margariinia
vajaa tl vaniljasokeria
6dl tomusokeria
1,5 rkl vettä

Lisäksi:

750g vaaleanpunaista marsipaania
sokerimassakoristeita

Täytteen ohje:

1. Laita liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi.
2. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
3. Soseuta viinimarjat sauvasekoittimella.
4. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen kiehuvaan veteen liuenneet liivatelehdet, viinimarjamössö sekä sokerit.
5. Kääntele kerma viimeisenä varovaisesti joukkoon.

Kakun kokoaminen:

1. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan.
2. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja aseta ensimmäinen kakkusiivu pohjalle, kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle.
3. Aseta päälle seuraava kakkusiivu ja toista sama.
4. Laita viimeisenä kakun kansi paikoilleen ja kostuta. Siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
5. Valmista sokerikreemi: vatkaa pehmentynyt voi vaahdoksi, lisää sokerit vähitellen vatkaten ja kaada sekaan viimeisenä vesi.
6. Levitä sokerikreemi hyytyneen kakun päälle ja sivuille tarttumapinnaksi ja eristeeksi marsipaanille.
7. Kauli marsipaani halkasijaltaan n. 43 cm levyiseksi ympyräksi. Siirrä varovasti kakun päälle ja painele huolellisesti joka puolelle kakkua.



8. Koristele sokerimassakoristeilla.

Huom! Älä säilytä kakkua jääkaapissa kuvun alla, ettei kakku ala hikoilemaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti