
Tein Kinuskikissan hopeatoffee-tikkareista kinuskitoffee-versioita vaihtamalla salmiakkikarkit kinuskikarkkeihin. Lisäksi päällystin popsit maitosuklaalla. Oikein hyviä tuli ja maistuivat synttärivieraille! Suklaa sopii hyvin yhteen toffeen kanssa, vaikka hetken ehdinkin jo epäillä sitä. Suurin vaiva näissäkin tikkareissa on niiden päällystäminen, taikinan taas tekee hetkessä. Koristeet pitää muistaa ripottaa tikkarin päälle heti kun on dipannut sen suklaaseen, hetkeä myöhemmin ne eivät enää tartu.
200g murokeksejä
150g tsinuskitoffeeta
0,75dl kermaa
250g maitosuklaata
sydänkoristeita tai muuta vastaavaa
1. Murskaa murokeksit yleiskoneessa tai muovipussin sisässä kaulimella.
2. Sulata toffeet yhdessä kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keksimurska ja sekoita taas tasaiseksi.
4. Jäähdytä massa ja laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes siitä voi muovailla palloja.
5. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita ne taas jääkaappiin odottamaan jämäköitymistä.
6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
7. Kasta tikku suklaaseen, työnnä puoleenväliin palloa ja siirrä jähmettymään esim. jääkaappiin.
8. Dippaa koko pallo suklaaseen, pyörittele pois ylimääräinen päällys ja koristele heti. Siirrä jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti