keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Dammsugaret eli punssirullat


Vuoden viimeinen päivitys lähtee tästä. Olin jo unohtanut koko tämän rakastamani leivoksen, kunnes kävin pitkästä aikaa Ikeassa ja bongasin kyseiset "pölynimurit" sen ruokaosastolta. Päätin tarjota näitä marsipaaniherkkuja jouluna kahvipöydässä, koska aika ei tänä vuonna riittänyt käpykakun leipomiseen. Marsipaanileivonnaista oli saatava kuitenkin tarjolle edes jossain muodossa, koska sellaiset yksinkertaisesti kuuluvat minun jouluuni. Reseptejä ei kyllä löytynyt kovin montaa kappaletta netistä, tai sitten en vain osannut etsiä. Onneksi tämä Paistetut muikut-blogissa ollut ohje oli kuitenkin oikein hyvä (ihan identtinen taisi olla kyllä jossain muuallakin) ja leivos maistui mielestäni juuri siltä miltä sen pitikin. Muokkasin ohjetta hiukan samalla kun leivoin.

20-25kpl

100g voita tai margariinia
1,25dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl keksimuruja (itse käytin Marianne-keksejä, mutta Digestivet ovat ehkä vielä parempia?)
2,5dl sokerikakun muruja (ostin valmiin kakkupohjan, jonka murustin, myös muu kuivakakku käy)
2 rkl punssia
250-300g vihreää marsipaania tai vaaleaa marsipaania ja vihreää/vaaleanpunaista geeliväriä
150g tummaa suklaata

1. Vaahdota huoneenlömpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi.
3. Murskaa keksit ja sokerikakkupohja. Lisää taikinaan.
4. Mausta lopuksi punssilla ja laita seos jääkaappiin jähmettymään.
5. Värjää marsipaani, jos tarpeellista. Itse värjäsin, koska mielestäni tarjolla oleva kaupan vihreä marssipaani ei ollut oikeaa sävyä. Myös vaaleanpunaisia punssirullia (ja esim. pääsiäisenä vaikka keltaisia!) kannattaa kokeilla.
6. Jaa marsipaani kolmeen yhtä suureen osaan ja kauli ja leikkaa jokainen n. 20cm x 7cm suorakaiteen muotoisiksi. Ylimääräisistä marsipaanirippeistä tulee vielä ainakin yksi levy.
7. Jaa täyte neljään osaan ja lusikoi täytettä pitkittäin suorakaiteen keskelle.
8. Rullaa täyte marsipaanin sisään ja leikkaa rullasta n.4-5cm pituisia pötköjä.
9. Sulata suklaa ja kasta rullan molemmat päädyt suklaaseen.
10. Laita leivokset kylmään leivinpaperin päälle jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti